سایت عدل ایران,چگونگی تنظیم دادخواست در سایت عدل ایران,پیگیری پرونده قضایی با شماره پرونده و کد ملی,ابلاغیه eblagh adliran,ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی,پیگیری پرونده قضایی با کد ملی,ورود سامانه ابلاغ ثنا
15
اردیبهشت

خدمات الکترونیک قضایی در کشور (سایت عدل ایران)

سایت عدل ایران (سامانه پیگیری پرونده قضایی) در راستای ارايه خدمات الكترونيك قضايی راه اندازی شده و از طرح‌های مهم دستگاه قضايي مي‌باشد .اجرای اين طرح، گامی مهم در توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات در دستگاه قضايی و توسعه حكومت یا دولت الكترونيك در كشور، به شمار مي‌آيد.

 

امروزه آگاهی مردم از فضای مجازی و نیز ارتقای سطح دسترسی آنان به امکانات و تسهیلات فناوری اطلاعات و ارتباطات نسبت به گذشته، امکان کاهش مراجعات مردم به مراجع قضایی را تسهيل نموده است و آنها می توانند صرفا جهت طرح دعوا یا شکایت و پیگیری آن بدون مراجعه به محاکم یا دادسراها به صورت الکترونیکی و به دو طریق اقدام نمایند:


درگاه خدمات الکترونیکی

در این روش مراجعه کننده پس از ورود به درگاه خدمات الکترونیک قضایی (به آدرس: www.adliran.ir) جهت ثبت دادخواست(شکواییه قضایی) اقدام می نماید و پس از تکمیل اطلاعات مورد نظر کد رهگیری دریافت نموده و به نزدیکترین دفتر خدمات قضایی مراجعه می نماید و پس از احراز هویت ، ارائه مدارک و منضمات و پرداخت هزینه های مربوطه دادخواست یا شکواییه به مرجع صالح ارسال می گردد.


دفاتر خدمات الکترونیک قضایی

در این روش مراجعه کنندگان پس از انتخاب نزدیکترین خدمات قضایی با ارائه اطلاعات و مدارک مورد نیاز دادخواست(شکواییه قضایی) خود را طرح می نمایند. متصدی دفتر، مدارک و اطلاعات مربوط را از شخص دریافت کرده و به طور مثال در بخش «ثبت دادخواست جدید»، اطلاعات مربوط به موضوع خواسته و بهای آن، مشخصات کامل خواهان، خوانده، وکیل یا نماینده (در صورت وجود)، متن دادخواست را ثبت می نماید.

پس از وارد نمودن تمامی اطلاعات فوق الذکر و محاسبه هزینه دادرسی متصدی دفتر از دادخواست نهایی شده، چاپ تهیه نموده و به تایید شخص می رساند و پس از پرداخت هزینه دادرسی به مرجع قضائی صالح رسیدگی کننده به دادخواست، ارسال می نماید.

 

در این راستا در مرحله اول ارایه خدمات الکترونیک قضایی، خدمات الکترونیک قضایی زیر به تدریج از طریق این درگاه ارایه خواهد شد:

  1. ارائه و پیگیری دادخواست
  2. ارائه و پیگیری شکواییه
  3. ارائه و پیگیری اظهارنامه
  4. ارایه لایحه
  5. ارایه مدارک و مستندات پرونده
  6. اطلاع‌رسانی پرونده
  7. اطلاع از آخرین وضعیت پرونده
  8. رویت خلاصه موضوعات پرونده
  9. مشاهده روندکار پرونده
  10. مشاهده ردیفهای فرعی پرونده
  11. رویت آخرین موضوع پرونده
  12. (عنوان خواسته / اتهام)
  13. محاسبه هزینه دادرسی

 

لازم به ذکر است دفاتر خدمات قضایی وظیفه ای در جهت مشاوره و ارشاد و تنظیم صحیح اوراق حقوقی را ندارند و صرفا دادخواست ها و لوایح تقدیمی را ثبت می نمایند لذا مسئولیت هر گونه اشتباه و نقص به عهده متقاضی است.


بنابراین اکیدا توصیه می شود قبل از هر گونه حضور و تنظیم دادخواست و... به دفاتر وکلا مراجعه و پس از تنظیم صحیح اوراق به دفاتر خدمات قضایی مراجعه فرمایید.

 

به نقل از سایت عدل ایران

  • توسط : رضا زیرک باش
  •  15 اردیبهشت 1397


به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

دیدگاه خود را ارسال کنید

بله