بسته خبری سی و پنجم (آخرین جزییات رأی دیوان عدالت اداری درباره «موتورسواری زنان»، قانون اجازه دخالت در توزیع پرونده‌ها را نمی‌دهد)

موتورسواری-زنان,آزادی,آزادی-بیان,شهبازی-نیا
25
آذر

بسته خبری سی و پنجم (آخرین جزییات رأی دیوان عدالت اداری درباره «موتورسواری زنان»، قانون اجازه دخالت در توزیع پرونده‌ها را نمی‌دهد)

آخرین جزییات رأی دیوان عدالت اداری درباره «موتورسواری زنان»

رییس دیوان عدالت اداری در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا رای صادره از سوی یکی از شعب دیوان عدالت درخصوص صدور گواهینامه موتورسیکلت برای همه بانوان قابل استناد خواهد بود یا نه؟ گفت:

به دلیل اینکه رای تجدیدنظر هنوز صادر نشده است؛ بنابراین رای لازم‌الاتباع نیست.

ضمن اینکه آرای شعب با آرای هیات عمومی که لازم‌الاتباع است، فرق دارد.

البته رای مخالف این موضوع را هم در دیوان عدالت داریم و اینها رای غیرقطعی است.

آرای قطعی اگر متعارض باشند، موضوع [برای صدور رأی وحدت‌رویه] به هیات عمومی می‌رود. ولی چون این رای به مرحله قطعیت نرسیده طبعاً زمینه آن برای اینکه به هیات عمومی برده شود، هنوز فراهم نیست.

ایسنا

 

قانون اجازه دخالت در توزیع پرونده‌ها را نمی‌دهد

شهبازی نیا رئیس اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران در پاسخ به ادعای انحصارطلبی وکلا گفت:

مردم احساس انحصار ندارند و زمانی که می‌خواهند وکیل بگیرند مردد هستند از بین چند ۱۰ هزار وکیل، چه کسی را انتخاب کنند اما اینکه پرونده‌ها به صورت مناسب توزیع نمی‌شود ممکن است درست باشد ولی ما نمی‌توانیم برایش کاری کنیم.

ممکن است یک وکیلی شهرت زیادی داشته باشد و به اقتضای این شهرت، افراد بیشتری به او مراجعه کنند و این در حالی است که یکی از دلایلی که باعث رانت در این زمینه شده، همین تبصره ماده ۴۸ قانون است. در این ماده صد و چند وکیل معرفی شده‌اند که پرونده‌های مهم و کلان در اختیارشان قرار می‌گیرد و این موضوع طیف گسترده‌ای از وکلا را بیکار کرده و از آن طرف، به این صد وکیل، شدیدا مراجعه می‌شود.

از سوی دیگر یک افرادی هم به واسطه سابقه زیادی که داشته‌اند دارای شهرت شده و پرونده زیادی به آنها مراجعه می‌شود. وقتی می‌گوییم یک مدیرکل، می‌تواند بعد از بازنشستگی وکیل شود حتما این شخص، ارتباطات گسترده‌ای دارد و شناخته شده است. این اتفاق نسبت به وکیل جوانی که ۲۴ ساله است و تازه وارد کار وکالت شده مشخص است که متفاوت خواهد بود و در نتیجه پرونده‌های بیشتری به سمت وکیل شناخته شده می‌رود.

ما با این رویه مخالفیم اما انتخاب وکیل حق مردم است و اگر کسی راه حلی دارد، از آن استقبال می‌کنیم. با این وجود قانون فعلا به ما اجازه نمی‌دهد در ارجاع پرونده‌ها نقشی داشته باشیم.

فارس

 

  • توسط : رضا زیرک باش
  •  25 آذر 1398


به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

دیدگاه خود را ارسال کنید

بله