تهدید,توهین,فضای مجازی,تهدید در فضای مجازی,توهین در فضای مجازی,جرم در واتس آپ,واخواهی کیفری,اثبات اصالت,ماده 48 قانون توسعه,ماده 50 قانون جرایم رایانه ای,اسکرین شات,خدشه بر اسناد الکترونیک,دستکاری اسناد,ماده 523 قانون مجازات اسلامی,انکار متهم,سرور پیام رسان ها,جرم در فضای تلگرام,ماده 1288 قانون مدنی,ماده 1295 قانون مدنی,اختلاف خانوادگی,حبس,تناسب در مجازات,ماده 37 و 38 قانون مجازات جدید,تبدیل مجازات,قانون کاهش مجازات حبس تعزیری
23
اسفند

لایحه واخواهی تهدید و توهین در فضای مجازی

بسمه تعالی

ریاست محترم شعبه ... دادگاه کیفری دو اصفهان

با سلام و ادب در خصوص پرونده کلاسه 99..و دادنامه اصداری شماره 99.. اکنون در مهلت مقرر قانونی به وکالت از متهم پرونده آقای ... ، نسبت به آن مطابق مواد 406 و 407 قانون آیین دادرسی کیفری واخواهی نموده و به دلایل ذیل معترض هستیم:

1. کلیه مطالب مورد استناد شامل نوشته ها و صدا های مورد استناد شاکیه خانم... که در فضای واتس آپ بوده مورد انکار موکل می باشد و موکل هیچگونه واتس آپ فعالی روی شماره مورد استناد ندارد و این مطالب را ارسال ننموده است.

2. با توجه به اینکه شاکیه و موکل زن و شوهرند و در یک مکان زندگی می کردند شاکیه به گوشی موکل به راحتی دسترسی داشته است به فرض اثبات وجود چنین نوشته هایی ، ارسال آنها برای شاکیه به گوشی خود به راحتی ممکن بوده است و با وجود انکار موکل اثبات اصالت این نوشته ها و انتساب آن ها به عهده شاکیه می باشد که به جز ارائه اسکرین شات ها ی پیوست هیچ دلیلی از سوی شاکیه ارائه نشده است فلذا انتساب آن به موکل بدون دلیل است.

3. مستحضرید که مطابق بند ب ماده 48 قانون پنجم توسعه ؛ ((سند الکترونیک در حکم سند کاغذی است مشروط به اینکه اصالت صدور و تمامیت آن محرز باشد)) همچنین ماده 50 قانون جرائم را یانه ای بیان داشته ؛ ((چنانچه داده های رایانه ای توسط طرف دعوا یا شخص ثالثی که از دعوا آگاهی نداشته ، ایجاد یا پردازش یا ذخیره یا منتقل شده باشد و سامانه رایانه ای یا مخابراتی مربوط به نحوی درست عمل کند که به صحت و تمامیت ، اعتبار و انکارناپذیری داده ها خدشه وارد نشده باشد ، قابل استناد خواهد بود)) لیکن همانطور که از اسکرین شات های ارسالی مشخص است شاکیه ابتدا تعدادی از پیام های را پاک نموده پیام های پاک شده( this massege wass delet) , و به این طریق به اصل سند خدشه وارد کرده و هیچکدام از پیام های خودش موجود نیست. فلذا این اسناد الکترونیک به راحتی قابل دستکاری است و قابل اطمینان نیست و باتوجه به محو قسمتی از آن ها مخدوش محسوب بوده و حتی مطابق 523 قانون مجازات اسلامی محو آن ها می تواند از مصادیق جعل محسوب شود و نوشته های الکترونیک مذکور قابلیت استناد ندارد.

4. موکل اظهار می دارد که هیچکدام از پیام ها و تصاویر را ارسال ننموده است و اتهامات را قبول ندارد و عکس ها نمی تواند از سوی موکل ارسال شده باشد. دلیل آن اینکه یکی از عکس ها در صفحه 5 پرونده از داخل خانه شخصی شاکیه گرفته شده که موکل با وجود ترک منزل از سوی زوجه (شاکیه) نمی توانسته به آنجا دسترسی داشته باشد و مشخص است که مجعول است و اساسا قابل انتساب به موکل نمی باشد.

5. صدای مورد استناد روی پرونده نمی باشد و موکل منکر وجود آن می باشد. ضمن اینکه سرور های پیام رسان واتس آپ در کشور جمهوری اسلامی ایران نمی باشد و اصالت و صحت پیام ها ی موجود در آن قابل احراز نمی باشد و قابلیت احراز اصل بودن را ندارد و انتساب آن به موکل قابل احراز نیست.

6. هیچ استعلامی در خصوص اصالت این اسناد انجام نشده و اساسا ممکن نیست چرا که اولا سرور های این پیام رسان در کشور نیست ثانیا پیام های ارسالی در واتس آپ اساسا در هیچ سروری ذخیره نمی شود و به اصطلاح پیام های پاک شونده هستند و صرفا در گوشی ذخیره می شود که به شرح فوق قابل دستکاری هستند.

7. متاسفانه شاکیه برای مخدوش نمودن چهره موکل به ایشان تهمت معتاد بودن زده است که موکل حاضر است برای اثبات عدم اعتیاد هر گونه آزمایشی بدهد ضمنا موکل فاقد سوء پیشینه موثر کیفری می باشد 

8. درخصوص صورتجلسه دادیاری در صفحه 14 پرونده به استحضار می رساند موکل تا کنون از پیام رسان تلگرام استفاده ننموده است و شاکیه نیز اسنادی در این خصوص ارائه ننموده است. ضمن اینکه این پیام رسان در ایران قانونی نیست و فیلتر است و محتوی آن مطابق ماده 1288 قانون مدنی و بند دوم و سوم ماده 1295 قانون مدنی جز اسناد معتبر نمی باشد.

9. با توجه به اینکه تاریخ نوشته های مورد استناد شاکیه نامعلوم است و این تاریخ ها با تنظیم دستی گوشی قابل خدشه است و موکل اظهار می دارد که بیش از یک سال قبل از طرح شکایت از پیام رسان واتس آپ استفاده ننموده است فلذا با توجه به قابل گذشت بودن جرائم تهدید و توهین هر دو مشمول مرور زمان می باشند.

10. در پایان با توجه به اینکه شکایت مطروحه بین زن شوهر و موضوع اختلاف خانوادگی می باشد به فرض اثبات جرم ، موکل برای تامین معاش و پرداخت نفقه همسر و فرزندش نیاز به کار کردن دارد و با وجود حبس این امر ممکن نیست ضمن اینکه متن پیام های مورد استناد مبین انگیزه شرافت مندانه و حفظ ارزش زن در جامعه و اساس خانواده است فلذا به نظر می رسد مجازات تعیین شده متناسب با شرایط متهم نمی باشد و دادگاه محترم می توانسته جهت حفظ کیان خانواده مجازات حبس را مطابق ماده 37 و 38 قانون مجازات اسلامی و قانون کاهش مجازات تعزیری ، تبدیل به مجازات متناسبی نماید که به این موضوع نیز معترض هستیم.

لذا مطابق دلایل و مواد قانونی مورد استناد فوق موکل منکر ارسال هر گونه پیام و صوت حاوی توهین و تهدید می باشد و آن ها را قبول ندارد و با توجه به اینکه به غیر از اسناد مخدوش مورد استناد دلیل دیگری علیه موکل وجود ندارد لذا تقاضای صدور رای متناسب و برائت موکل از محضر عالی می شود. سپاس رضا زیرک باش وکیل پایه یک

  • توسط : رضا زیرک باش
  •  23 اسفند 1399


به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی

دیدگاه خود را ارسال کنید

بله