
25
شهریوربسته خبری شانزدهم (مجازات تکدی گری، بررسی لایحه محدودسازی حق طلاق شوهر، اظهار دین و اخراج از مدرسه)
مجازات تکدی گری ۳ ماه تا یک سال حبس است
اطلاعات متکدیان در یک سامانه ثبت میشود.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری تهران:
به زودی مشخصات متکدیان به همراه اسکن قرنیه چشم و اثر انگشت در سامانه جامع آسیبدیدگان اجتماعی ثبت میشود.
۳۱ استان به این سامانه متصل میشوند تا اگر فردی از تکدیگری در استانی ناامید شود و به استان دیگری مهاجرت کند، استان مقصد درجریان سابقه او خواهد بود.
قانون گذار مجازات تکدی گری را ۳ ماه تا یک سال حبس و استرداد تمامی اموال جمع آوری شده از این راه، پیش بینی کرده است.
به نقل از اقتصاد آنلاین
بررسی لایحه «محدودسازی حق طلاق شوهر» از دستور کار خارج شد.
در جلسه اصلی کمیسیون لوایح هیات دولت که به ریاست وزیر دادگستری برگزار شد، لایحه پیشنهادی اصلاح ماده (۱۱۳۳) قانون مدنی که با هدف مقید و محدودسازی حق طلاق از سوی شوهر از سوی معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری ارائه شده، بررسی و مقرر شد موضوع مجدداً از سوی معاونت مربوط با حضور نمایندگان وزارت دادگستری مطالعه و متن جدید، تنظیم و به وزارت دادگستری ارسال شود.
پایگاه اطلاعرسانی دفتر هیات دولت
️ اظهار دین و اخراج از مدرسه؟
وزیر جدید آموزش و پرورش، آقای محسن حاجیمیرزایی، روز چهارشنبه، بیستم شهریور ۱۳۹۸، گفتهاند: «اگر دانش آموزان اظهار کنند که پیروان ادیان دیگری بجز ادیان رسمی کشور هستند و این اقدام آنها به نوعی تبلیغ محسوب شود، تحصیل آنها در مدارس ممنوع است».
محمّد منصوری بروجنی در یادداشتی که در سایت فرارو منتشر شده این اظهارنظر را «قانونگذاری و قضاوت خودسرانه وزیر آموزش و پرورش» خوانده و به نقد آن پرداخته است. در بخشی از این نوشته آمده است:
▪️سی و شش سال پیش، سیداحمد کاشانی، نماینده مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه کاشان، وزیر وقت آموزش عالی، محمدعلی نجفی را به مجلس فراخوانده بود و درباره روندها و فرآیندهای گزینش دانشجویان از ایشان سؤال کرد. آقای نجفی معتقد بود جای هر بیصلاحیتی در دانشگاه نیست، اما آقای کاشانی به ایشان یادآور شد: «طبق قانون اساسی تحصیل یک حق اساسی است و این گونه نیست که دولت بخواهد به یکی بدهد و به دیگری ندهد. سلب حق یک مجازات است و بدون تشکیل دادگاه صالح نمیتوان این حق را از افراد سلب کرد».
▪️نه تنها ممنوعیت از آموزش عالی به عنوان مجازات در هیچ قانونی به رسمیت شناخته نشده است که درباره تحصیل ابتدایی همین حد نیز وجود ندارد. جالب آن که «الزام به تحصیل» از مجازاتهای تکمیلی قانون مجازات اسلامی است. قانونگذاران بصیر و آگاه میدانسته اند که اگر کجرفتاری وجود دارد، چاره آن افروختن چراغ علم است، نه پراکندن خاکستر جهل. تحصیل بهترین هدایت است و منع از تحصیل، در عین مجازات مجرم، مجازات جامعه نیز هست.
پایگاه خبری اختبار
- توسط : رضا زیرک باش
- 25 شهریور 1398